FAQ

 

Frågor och svar!

 


Övervikt


Vad kostar det att operera sig hos er?

Svar:

Se vår prislista


Vem kan bli opererad hos oss?

Svar:

Läs Bli patient

Om jag har ett BMI under 35, kan jag då bli opererad hos er?

Svar:

Om du har ett BMI under 35, men lider av din fetma eller har en sjukdom relaterad till fetma är du välkommen att kontakta oss för ett utredningsbesök. Det är alltid du och vårt team som avgör om en överviktsoperation är det rätta för dig.

Varför måste jag gå ner i vikt inför min operation?

Svar:

Fördelarna med att minska i vikt inför operationen är stor. Vi kräver en viktminskning på 5-10%. Ordinationen är individuell. Viktminskningen gör att levern minskar i storlek och mängden fettvävnad inne i buken minskar. Detta underlättar själva ingreppet och kan ge en större total viktnedgång då du redan har påbörjat viktnedgången. Dessutom kan blodsocker och sömnstörningar bli bättre.

Hur lång är väntetiderna för en operation hos er?

Svar:

Vi har koarta väntetider. Ofta kan du få en operationstid enligt dina önskemål. Emellertid tummar vi inte på den medicinska säkerheten. Det innebär att du ibland behöver gå igenom kompletterande undersökningar för att se att allt är optimalt inför operationen. Dessutom kan du behöva gå ned några kilo i vikt för att optimera betingelserna vid operation.

Allt detta kan innebära att du ibland kan behöva några veckor på dig som förberedelse av operationen. Om din region står för kostnaden av din operation kan väntetiden vara något längre. Vi behöver då skicka en förfrågan om godkännande av din operation till regionen. Därefter inväntar vi svar.

Varför ska jag välja just Capio Kirurgkliniken Stockholm?

Svar:

Många sjukhus i Sverige utför nu överviktsoperationer. Vi på Capio Kirurgkliniken Stockholm vill dock

  • att du skall få ett personlig bemötande,
  • att du skall kunna vara med och påverka när du vill bli opererad,
  • väntetiden till operation är kort,
  • kunna garantera att du får några av Sveriges skickligaste överviktskirurger,
  • att du utan problem skall kunna kontakta ditt team på en gång och få svar på dina frågor,
  • att du skall kunna prata med din kirurg samma dag som du undrar något,
  • att utan problem kunna få del av den kunskap som de olika specialisterna som arbetar på Capio Kirurgkliniken Stockholm har.

Genom att operera dig hos oss så får du kontinuitet kring din operation.

Kan man dö vid en gastric bypass operation?

Svar:

Risken för dödlig utgång vid en gastric by-pass är väldigt liten, rent statistiskt 0.05%. Risken är lägre än efter en vanlig galloperation.


Behandlingar och övrig kirurgi


Vad kostar det att operera sig hos er?

Svar:

Se vår prislista


Vem kan bli opererad hos oss?

Svar:

Läs Bli patient

Varför måste jag laxera mig inför besöket?

Svar:

Den sista delen av tarmen (ändtarmen) måste vara så ren som möjligt från avföring, för att vi ska kunna se eventuella hemorrojder, fistlar, tumörer etc.

Gör det ont att behandla hemorrojder?

Svar:

När man behandlar en hemorrojd behövs vanligtvis ingen bedövning. Man kan känna som ett nyp när man sätter gummiringen. Efteråt och närmaste dygnen kan man få lättare blödning och ömhet.

Hur bokar jag tid via webbokningstjänsten?

Svar:

Vi erbjuder de flesta av våra patienter att boka sitt besök via vår webbokning. Ett SMS skickas till det registrerade mobiltelefonnumret vi har och där följer man instruktionerna. Ett krav är att man har mobilt BankID för att nyttja tjänsten.
Ta del av manualen som beskriver hur det går till Pdf, 668 kB.

Hur bokar jag om en tid via webbokningstjänsten?

Svar:

Vi erbjuder de flesta av våra patienter att boka sitt besök via vår webbokning. Har du bokat en tid som inte passar måste du först avboka tiden för att på nytt boka en ny tid som passar.

Ta del av manualen som beskriver hur det går till Pdf, 668 kB.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.