Webbtidbok_r

Vi har alltid öppet för dig som kan boka en tid via vårt digitala vårdrum.

Du har fått ett SMS av oss och hamnat på den här sidan. Logga in med mobilt BankID i vårt digitala vårdrum och boka en tid som passar dig.

Läs gärna igenom all information på den sidan innan du bokar!


Vi har fått en remiss i ditt namn.

Inför ditt besök hos oss behöver du göra förberedelser med 2 st Microlax, senast 2 timmar före ditt läkarbesök.
Denna förberedelse behöver göras för att tömma tarmen, så att undersökningen går att genomföra. Microlax finns att köpa receptfritt på apoteket.

Så här gör du:

 • För in hela tubspetsen i ändtarmsöppningen, kläm ut hela tubens innehåll och håll tuben ihopklämd när du drar ut den. Du tar 2 microlax direkt efter varandra. Effekten på dessa kommer efter ca 5-15 minuter. Denna behandling ger en retning direkt, vilket gör att det känns som du genast vill tömma tarmen. Försök ändå vänta minst 15 minuter, annars tömmer du endast ut lavemanget. Du äter och dricker som vanligt.

Information inför ditt besök

För att vi ska kunna ge dig bästa möjliga service samt garantera patientsäkerheten ber vi dig ta med följande när du kommer till oss:

 • Giltig legitimation
 • Eventuellt frikort

Anmäl dig i Kassa A.

OBS! Kom i god tid, ca 15 minuter före utsatt tid. Om du är bilburen, tänk på att det är mycket ont om parkeringsplatser vid Sophiahemmet.

Patientavgifter

Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att regionens patientavgifter gäller. Mer information kring detta hittar du på 1177.se Länk till annan webbplats.. Frikort gäller.

Tolk

Om du behöver tolk vid ditt besök måste du kontakta oss i god tid.

Ombokning/avbokning av tid

Om du behöver boka om eller avboka din tid, gör du det via bekräftelsen du fick vid din bokning. Det går även bra att om- och avboka per telefon.

Sjukresa

En sjukresa är en resa mellan ditt hem och en vårdgivare. Alla sjukresor grundar sig på en medicinsk bedömning och det är din vårdgivare som beslutar om du är berättigad till resa. Du kan alltså inte själv kräva att få sjukresa. Kontakta den vårdgivare som begärt undersökningen hos oss om du anser dig behöva sjukresa. Vi följer strikt regionens regelverk i detta avseende.


Kontaktvägar

 • Vill du kontakta oss på telefon ringer du, 08- 406 28 45
 • Digitala vårdrummet: Är en e-tjänst vi använder i vår kontakt med dig. Funktionerna vi använder är säker meddelandefunktion, webbtidbok och webenkäter. Vi kan även bifoga filer som exempelvis intyg i meddelandefunktionen. Tjänsten fungerar med mobilt BankID och i samtycke med dig som patient. Den personuppgift vi använder för att nå dig är ditt mobilnummer som vi har registrerat i vårt journalsystem
 • Du kan också kontakta oss via 1177.se där vi svarar på frågor från dig.

Register och enkäter

 • Hjälp oss bli bättre! Efter besöket hos oss kommer du få ett SMS med frågor angående din upplevelse av besöket. De personuppgifter vi samlar in är personnummer, mobilnummer och din e-postadress. Vill du inte att vi skickar enkät till dig kan du säga till när du anmäler dig i receptionen.

Biobank

 • Vid undersökningen tas ibland vävnadsprover för mikroskopisk analys. Dessa sparas i en biobank för att ge dig säkrare och bättre behandling. Vill du inte att provet sparas, så meddela detta vid besöket. Läs mer på 1177.se eller biobanksverige.se

Hitta hit

 • Det är mycket ont om parkeringsplatser på Sophiahemmets område. Det går dock oftast bra att hitta parkering på Valhallavägen. Planera din resa i god tid.
 • Tunnelbana: Röd linje till Kungliga Tekniska Högskolan, uppgång Valhallavägen mot Östra station.
 • Buss: Nr 4, 72, 73
 • Vägsbeskrivning hittar du här

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.