Välkomna till GHP Kirurgkliniken Stockholm. Vi bedriver endast planerad sjukvård. För att minimera smittspridning ber vi att anhöriga inte följer med in på mottagningen och vi rekommenderar dig att använda munskydd. I de fall du har infektionssymtom såsom feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig.

Läs mer här.

Så gick tidigare elitsimmaren Peter från 120 till 78 kilo

Läraren Peter, 47, var elitsimmare i sin ungdom men efter en olycka kunde han inte fortsätta träna på samma nivå. På kort tid visade vågen tresiffrigt och 120 kilo. Efter en Gastric Bypass-operation hos GHP Kirurgklinikenväger han i dag 78 kilo – och avslöjar att livskvaliteten har ökat enormt.

Hjärt- och kärlsjukdomar, sömnsvårigheter, ofrivillig barnlöshet och diabetes. Det är bara några av riskerna som kommer med en kraftig övervikt. Läraren Peter, 47, hade under hela sin ungdom varit normalviktig – och elitsimmare. Det var först när han var i 20-års åldern som han drabbades av kraftig övervikt efter att ha varit med om en MC-olycka som hindrade honom från att fortsätta träna i samma utsträckning.

Nu vägde han 120 kilo till sina 174 centimeter. Tillsammans med ett bukomfång på 126 centimeter signalerade hans BMI på 39,6 att han led av allvarlig fetma.

– Jag åt samma portionsstorlekar som tidigare, trots att jag lagt av med min träning. Det gjorde att jag successivt gick upp i vikt, berättar han.

Led inte ensam
Men Peter led inte ensam av sin kraftiga övervikt. Han hade inte ork till att leka med sina barn och vara där för sin familj. Dessutom ledde övervikten till att han utvecklade halsbränna, sura uppstötningar och en gastroskopi avslöjade att han fått övre magmunsbråck.

– Jag var tvungen att ta magsårsmedicin regelbundet för att kupera mina symptom.

Från överviktig till normalviktig
Efter flera misslyckade viktminskningsförsök med kostförändringar bestämde Peter sig för att genomföra en Gastric Bypass-operation hos GHP Kirurgkliniken Länk till annan webbplats.. Operationen minskar magsäckens volym och förmågan att äta.

– När du äter får du en tidigare mättnadssignal till hjärnan vilket gör att du känner dig mindre hungrig, blir mätt snabbare och därmed äter mindre, säger Peter Loogna, kirurg på GHP Kirurgkliniken.

Vill du veta hur en Gastric Bypass-operation går till mer exakt? Klicka här!

Ett år efter avslutad operation väger i dag Peter 78 kilo.

– Min livskvalitet har blivit betydligt förbättrad nu. Jag kan leka med barnen och känner mig mer energifylld. Dessutom är min halsbränna helt borta och jag har slutat med min magsårsmedicin, avslutar han.