Kvalitet genom specialisering

Välkomna till GHP Kirurgkliniken Stockholm. Vi bedriver endast planerad sjukvård. För att minimera smittspridning ber vi att anhöriga inte följer med in på mottagningen. I de fall du har infektionssymtom såsom feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig.

Läs mer här.

Krav för operation

Endast en kirurg som är specialiserad på överviktskirurgi kan fastställa om du är en kandidat för överviktskirurgi hos oss.

Våra allmänna krav för överviktskirurgi

• Kraftig övervikt under mer än fem år med BMI > 35
eller
• BMI 30 eller högre samt en eller flera fetmarelaterade hälsoproblem (t ex typ 2-diabetes, högt blodtryck, hjärtbesvär, sömnapné, ledbesvär, svårare psykosociala problem sekundärt till följd av överviktssjukdomen etc.)
• Ålder > 18 år
• Tidigare seriösa bantningsförsök
• Stabil psykosocial situation
• Förståelse för ingreppets konsekvenser och begränsningar
• Motivation att genomgå ingreppet och delta i uppföljningsprogrammet
• Acceptabel operationsrisk
• Inget alkohol- eller narkotikamissbruk.

Hjälper magsäcksoperationer alla?
Överviktskirurgi kan inte hjälpa alla med fetma. Operationen syftar till att ge starkare mättnadssignaler, vilket därmed begränsar intaget av mat. Det är i slutändan till stor del du själv som avgör huruvida resultatet efter ingreppet blir lyckat. Kontakta oss för ett kostnadsfritt utredningsbesök. (Gäller dig som väljer att operera dig privat hos oss.)

Patientgrupper

Vi tar emot både privatbetalande patienter, patienter med privat sjukvårdsförsäkring, patienter i samarbete med landsting och patienter som har valt oss via vårdgarantin. För dig med privat sjukvårdsförsäkring eller som kommer till oss via vårdgarantin/landsting krävs remiss.

Just nu så har vi avtal med följande landsting gällande överviktsoperation;
- Region Halland

Alla landsting har via det så kallade riksavtalet möjlighet att skicka patienter till oss, kontakta ditt landsting gällande vårdgarantifrågor. På SKLs (Sveriges Kommuner och Landsting) hemsida hittar du aktuella kontaktuppgifterlänk till annan webbplats (följ länken för kontaktuppgifter).

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.