FAQ – Övervikt


Frågor och svar om våra överviktsbehandlingar


Vad kostar det att operera sig hos er?

Svar: Se vår prislista

Vem kan bli opererad hos oss?

Svar: Läs om att bli patient hos oss

Om jag har ett BMI under 35, kan jag då bli opererad hos er?

Svar: Om du har ett BMI under 35 men lider av din fetma eller har en sjukdom relaterad till fetma är du välkommen att kontakta oss för ett utredningsbesök. Det är alltid du och vårt team som avgör om en överviktsoperation är det rätta för dig.

Varför måste jag gå ner i vikt inför min operation?

Svar: Fördelarna med att minska i vikt inför operationen är stor. Vi kräver en viktminskning på 5–10 %, men ordinationen är individuell. Viktminskningen gör att levern minskar i storlek och mängden fettvävnad inne i buken minskar. Detta underlättar själva ingreppet och kan ge en större total viktnedgång då du redan har påbörjat viktnedgången. Dessutom kan blodsocker och sömnstörningar bli bättre.

Har ni gjort många operationer på Capio Kirurgkliniken Stockholm?

Svar: Vi på Capio Kirurgkliniken Stockholm är en av de största aktörerna inom överviktskirurgi i Sverige. Våra kirurger är mycket erfarna, och få har samma operationsvolym och erfarenheter som vi.

Hur lång är väntetiderna för en operation hos er?

Svar: Vi har i princip inga väntetider. I regel kan du få en operationstid enligt dina önskemål. Emellertid tummar vi inte på den medicinska säkerheten. Det innebär att du ibland behöver gå igenom kompletterande undersökningar för att se att allt är optimalt inför operationen. Dessutom kan du behöva gå ned några kilo i vikt för att optimera betingelserna vid operation. Allt detta kan innebära att du ibland kan behöva några veckor på dig som förberedelse av operationen. Om ditt landsting står för kostnaden av din operation kan väntetiden vara något längre. Vi behöver då skicka en förfrågan om godkännande av din operation till landstinget. Därefter inväntar vi svar.

Varför ska jag välja just Capio Kirurgkliniken Stockholm?

Svar: Många sjukhus i Sverige utför överviktsoperationer. Vi på Capio Kirurgkliniken Stockholm vill dock att du ska få ett personlig bemötande, och kunna vara med och påverka när du vill bli opererad. Vi vill att väntetiden inför operation ska vara kort, och vill kunna garantera att du får en av Sveriges skickligaste överviktskirurger. Genom att operera dig hos oss får du kontinuitet kring din operation och kvalitet i alla steg.

Kan man dö vid en gastric bypass operation?

Svar: Risken för dödlig utgång vid en gastric bypass är väldigt liten, rent statistiskt 0.05 %. Risken är faktiskt lägre än efter en vanlig galloperation.

Varför måste jag laxera mig inför besöket?

Svar: Den sista delen av tarmen (ändtarmen) måste vara så ren som möjligt från avföring, för att vi ska kunna se eventuella hemorrojder, fistlar, tumörer etc.

Gör det ont att behandla hemorrojder?

Svar: När man behandlar en hemorrojd behövs vanligtvis ingen bedövning. Man kan känna som ett nyp när man sätter gummiringen. Efteråt och närmaste dygnen kan man få lättare blödning och ömhet.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.