BMI

Räkna ut BMI med vår BMI-kalkylator

Ju högre BMI (Body Mass Index) du har, desto högre är riskerna för olika följdsjukdomar. Här kan du snabbt och enkelt räkna ut ditt BMI med hjälp av vår BMI-kalkylator. Tänk på att BMI inte ger hela bilden av din vikt; måttet bör kompletteras med andra undersökningar för en rättvisande bild av din hälsa.

Vad har du för BMI? Testa ditt BMI här

Du kan enkelt räkna ut ditt BMI själv i vår BMI-kalkylator. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret nedan. För mer detaljerad information om hur BMI räknas ut, och andra sätt att mäta övervikt, se vår sida om Midjemått och BMI.

BMI - övervikt och fetma

Övervikt och fetma definieras enklast med hjälp av BMI (Body Mass Index), som mäter förhållandet mellan vikt och längd. Detta mått används bland annat av WHO (Världshälsoorganisationen) för att definiera övervikt/fetma och ska ses som en riktlinje. Om du har hög BMI kan du i vissa fall få hjälp med din fetma genom operation, exempelvis i form av Gastric bypass, Gastric sleeve eller ballongbehandling.

Tänk på att BMI inte är ett exakt mått - människor är olika byggda. BMI-skalan ska inte användas om man är under 18 år, då finns det andra mått som är bättre att använda.

BMI-skala – Vilket BMI bör man ha?

<18.5

Undervikt

18.5-24.9

Normalvikt

25-29.9

Övervikt

30-34.9

Fetma, klass 1

35-39.9

Fetma, klass 2

>40

Fetma, klass 3


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.