Välkomna till GHP Kirurgkliniken Stockholm. Vi bedriver endast planerad sjukvård. För att minimera smittspridning ber vi att anhöriga inte följer med in på mottagningen och vi rekommenderar dig att använda munskydd. I de fall du har infektionssymtom såsom feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig.

Läs mer här.

BMI

Räkna ut BMI med vår BMI-kalkylator

Ju högre BMI du har, desto högre är riskerna för olika följdsjukdomar. Här kan du snabbt och enkelt räkna ut BMI med hjälp av vår BMI-kalkylator.

Vad har du för BMI? Testa ditt BMI här

Du kan enkelt räkna ut ditt BMI själv i vår BMI-kalkylator. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret nedan. För mer detaljerad information om BMI, följ länken till ”Midjemått och BMI”.

BMI - övervikt och fetma

Övervikt och fetma definieras enklast med hjälp av BMI (Body Mass Index), som är ett mått på förhållandet mellan vikt och längd. Detta mått används bland annat av WHO (Världshälsoorganisationen) för att definiera övervikt/fetma och ska ses som en riktlinje. I de fall då man har en hög BMI kan man få hjälp med sin fetma genom operation, exempelvis i form av Gastric bypass, Gastric sleeve eller ballongbehandling.

Tänk på att BMI inte är ett exakt mått - människor är olika byggda. BMI-skalan ska inte användas om man är under 18 år, då finns det andra mått som är bättre att använda.

BMI-skala – Vilket BMI ska man ha?

<18.5

Undervikt

18.5-24.9

Normalvikt

25-29.9

Övervikt

30-34.9

Fetma, klass 1

35-39.9

Fetma, klass 2

>40

Fetma, klass 3


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.