Besök


1. Besök


När du kommer till oss på första besöket får du träffa en av våra överviktskirurger tillsammans med sjuksköterska samt dietist och terapeut vid behov. Läkaren går igenom operationsmetoderna samt vilken metod han rekommenderar för dig. Du och läkaren skriver under ett samtycke då ni kommit överens om vilken behandlingsmetod du vill genomgå. Sjuksköterskan kontrollerar din vikt, mäter ditt midjemått samt tar blodtryck och puls. Dietisten går igenom mat och dryckesvanor med dig. Särskild tonvikt läggs på förstoppning, förlångsammad magsäckstömning, vikten av dricka ordentligt, protein och vitaminintag, alkoholvanor och sötsaker.

När vi är överens om att genomföra en överviktsoperation bokar vi in ett operationsdatum som passar dig. Sjuksköterskan går igenom preoperativa förberedelser samt lämnar ut inloggningskod till vår behandlingsinformation på hemsidan. Remiss skickas till laboratorium på Sophiahemmet för blodprovstagning samt EKG.


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.