Välkomna till GHP Kirurgkliniken Stockholm. Vi bedriver endast planerad sjukvård. För att minimera smittspridning ber vi att anhöriga inte följer med in på mottagningen och vi rekommenderar dig att använda munskydd. I de fall du har infektionssymtom såsom feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig.

Läs mer här.

Risker

Risker med Gastric balloon

De första 3-4 dagarna efter att ballongen satts in kan vara arbetssamma. De flesta patienter upplever symtom som illamående, kräkningar och magkramper. Dessa symptom är normala och förväntade och försvinner efter några dagar då magsäcken anpassat sig. Obehaget kan lindras med mediciner. Det är mycket viktigt att man följer de kostråd som ges under denna period. I 7 % av fallen kan patienten önska att ballongen tas bort i förtid p.g.a. intolerans. Någon kostnadsersättning kan då inte ges.
I sällsynta fall kan ballongen orsaka magsår, refluxsymtom eller perforation av magsäcken. Ballongen kan även spricka och den tomma ballongen skulle kunna leta sig ut i tarmarna och där orsaka stopp i tarmen. Dessa komplikationer är mycket ovanliga.

Kontakta oss

Välkommen att ringa eller kontakta överviktsteamet via 1177.se Länk till annan webbplats.
Telefonnummer 08-406 28 45

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.