Välkomna till GHP Kirurgkliniken Stockholm. Vi bedriver endast planerad sjukvård. För att minimera smittspridning ber vi att anhöriga inte följer med in på mottagningen och vi rekommenderar dig att använda munskydd. I de fall du har infektionssymtom såsom feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig.

Läs mer här.

Resultat

Förväntat resultat av gastric balloon

Med den s.k. ORBERA-ballongen fås en viktminskning som är tre gånger större än med bara diet och motion. I många fall går patienten ned 15–20 kg på ett halvt år beroende på patientens motivation och engagemang.

Vad du kan förvänta dig

  • Den största viktminskningen sker normalt under de första tre månaderna.
  • Effektivare viktnedgång än enbart diet och motion
  • Dina förändrade matvanor och dina egna ansträngningar att fortsätta att vara aktiv kommer att påverka dina resultat i mycket stor utsträckning.

Långtidseffekter:

Hur effektiv ballongbehandlingen är på lång sikt beror på vilka ändringar du gjort i din livsstil. I en studie hade 75 % av patienterna fortfarande 10% viktnedgång tre år efter behandlingen.

Kontakta oss

Välkommen att ringa eller kontakta överviktsteamet via 1177.se Länk till annan webbplats.
Telefonnummer 08-406 28 45

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.