Kvalitet genom specialisering

Gastric Ballong

Gastric balloon

Intragastrisk ballong är en icke-kirurgisk behandlingsmetod av övervikt där silikonballong placeras i magsäcken via ett endoskop.

Väl på plats i magsäcken fylls ballongen med steril koksaltlösning och ett färgämne. Ballongen fyller delvis ut magsäcken och ger mätthetskänsla hos patienten. Ingreppet tar ungefär en halvtimme och sker med hjälp av lugnande medel. Metoden används främst på personer med ett BMI på 27 eller högre. Testa ditt BMI här.

Med den så kallade ORBERA-ballongen fås en viktminskning som är tre gånger större än med bara diet och motion. I många fall går patienten ned 15–20 kg på ett halvt år beroende på patientens motivation och engagemang. Ballongen själv har ingen bantningsverkan utan ger upphov till mättnadskänslor som hjälper dig att äta mindre portioner. Ballongen är i magsäcken i 6 månader, därefter tas den bort. För att effekten av ballongbehandlingen skall vara långvarig krävs därför att du även går på ett individuellt utformat dietprogram i 12 månader för att lägga om din livsstil. Därför måste du vara villig att även fullfölja ett sådant program för att få ut den optimala effekten av ballongen.

Efter 6 månader tas ballongen bort på samma sätt som den lades in. Genom ett endoskop med lugnande medel töms den först och tas sedan ut.

Priset för en hel behandling är 49.000kr. Då ingår ALLT, dvs utredningsbesök, in- och utsättande av ballong och regelbunden kontakt med KBT-terapeut och dietist i 12 månader.

Informationsfilm för dig som ska göra en Gastrisk Ballong

 

 

Vem kan få en Gastric Balloon?

Kvalificerar jag mig för Gastric Balloon-behandlingen?

För att kvalificera dig för Gastric Balloon-behandling måste du:

  • - Vara minst 18 år
  • - Vara överviktig med BMI på minst 27
  • - Vara beredd att följa ett seriöst medicinskt bevakat program

Följande tillstånd kan göra att du inte passar för ballongbehandling:

  • - Tidigare magsäcksoperation eller stort övre magmunsbråck
  • - Allvarlig njur-, lever- eller lungsjukdom
  • - Långvarig kortisonbehandling
  • - Graviditet

Maila oss

Välkommen att ringa eller maila oss.
Telefonnummer 08-406 28 45

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.