RESULTAT AV SLEEVE GASTRECTOMY

Förväntat resultat med Gastric Sleeve


1. Effektiv viktnedgång

Efter en Gastric sleeve operation Länk till annan webbplats. pågår viktnedgången i regel upp till ett år efter operationen. Efter ett år är det inte ovanligt att individen gått ner 60% av sin övervikt.

Periodvis kan vikten stå stilla och detta är också normalt. Försök då motionera mer för att öka förbränningen. Tveka inte att kontakta din dietist för råd angående kost och motion.

2. Positiv effekt på följdsjukdomar

Målet med en Gastric sleeve operation är inte i första hand att du ska nå din idealvikt. Ditt främsta fokus ska vara att må bättre och få bättre livskvalitet och minska risken för olika följdsjukdomar som ofta orsakas av övervikt.

Sömnapné, typ 2-diabetes, ledvärk, högt blodtryck eller hjärt- och kärlsjukdomar är vanliga följdsjukdomar av fetma. Majoriteten av dessa problem förbättras eller försvinner efter genomgången Gastric sleeve operation.

Många patienter uppger att de sover mycket bättre efter genomgången operation vilket till stor del beror på att de som tidigare led av sömnapné förbättras eller blir helt fria från denna då de går ner i vikt. Många som lider av ledvärk upplever att denna minskar avsevärt efter en större viktnedgång.

3. Bättre hälsa = bättre livskvalitet

Kraftig viktnedgång genom olika sorters magsäcksoperationer, resulterar i bättre livskvalitet visar vetenskapliga studier. Det finns vetenskapliga studier som visar att personer med kraftig fetma som gått ner bra i vikt mår bättre både fysiskt och psykiskt.

Studier har också visat att gravt överviktiga personers livskvalitet motsvarar svårt sjuka cancerpatienter och personer med ryggmärgsskador.

4. Längre livslängd

Gravt överviktiga personer som genomgått en kirurgisk behandling har ca 30% lägre risk att avlida inom 15 år, enligt svenska SOS-studien

Kontakta oss

Välkommen att ringa eller kontakta överviktsteamet via 1177.se Länk till annan webbplats.
Telefonnummer 08-406 28 45

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.