Nageltrång

 

Vad är nageltrång

Om huden vid sidan av nageln trycks hårt mot nagelkanten kan ett nageltrång uppstå. Det sker framförallt på stortån då man har för trånga skor. Människor som inte använder skor har heller inte nageltrång. Fortsätter processen kan nagelkanten vikas in och det ser ut som att nageln växer in i tån. När man klipper nageln bildas ett hörn på vardera sida. Om man klipper hörnet för långt ner kan detta ytterligare försvåra tillståndet och bakterier kan få fäste med infektion som följd. Ibland kan man behöva ta bort hela nageln för att lösa den akuta situationen. Det tar då ett halvår för en ny stortånagel att växa ut igen. Man kan också göra en förebyggande operation i syfte att göra nageln smalare. Kirurgen tar då bort sidan av nageln och förstör nagelanlaget så att den blir smalare när den växt ut igen.

Under operation

Hela tån bedövas i basen. Antingen tar kirurgen bort hela nageln eller gör den förebyggande operationen, som beskrivs ovan. Sköterskan lägger sedan på ett tryckförband.

Kontakta oss

Välkommen att ringa eller kontakta oss via 1177.se Länk till annan webbplats.
Telefonnummer 08-406 28 45

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.