Välkomna till GHP Kirurgkliniken Stockholm. Vi bedriver endast planerad sjukvård. För att minimera smittspridning ber vi att anhöriga inte följer med in på mottagningen och vi rekommenderar dig att använda munskydd. I de fall du har infektionssymtom såsom feber ber vi dig att boka om ditt besök eftersom vi inte vill sprida smitta på kliniken och inte heller kommer kunna behandla dig.

Läs mer här.

Aterom (Talgkörtelcysta)


Vad är Aterom (Talgkörtelcysta)?

Överallt på huden finns körtlar som producerar talg. Talget smörjer huden och håller den mjuk och smidig samt hindrar att den torkar ut. Talget trycks ut på huden genom en öppning. Om den öppningen täpps till växer körteln i takt med att talg bildas. Det kan bli som en liten hård kula precis under huden. Ofta sitter den i hårbotten och kommer då i vägen när man ska kamma sig. Om cystan är till besvär kan låta ta bort den men det är ofarligt att ha den kvar. I sällsynta fall kan bakterier få fäste i den uppspända körteln och en böld bildas. Då kan man behöva hjälp akut med att få den uppskuren för att tömma ut varet.

Under operation

Operationen görs med lokalbedövning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. när cystan är i ett lugnt skede och inte är inflammerad. Kirurgen lägger ett snitt över cystan och klipper loss den från underhudsfettet. Det är viktigt att få bort hela cystan, annars ökar risken för att den kommer tillbaka på samma ställe. Huden slutes med stygn

Efter operation

Det går bra att gå tillbaka till arbetet direkt efter ingreppet

Kontakta oss

Välkommen att ringa eller kontakta oss via 1177.se Länk till annan webbplats.
Telefonnummer 08-406 28 45

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.